Woon Tik
Image default
Raamdecoratie

Welke raamdecoratie is geschikt voor een badkamer?

Wanneer je net bent verhuisd of van plan bent om te verhuizen, zijn er heel wat zaken die je moet regelen. Een van die zaken is het kiezen van de juiste raamdecoratie voor elke kamer. Voor de badkamer is dat niet anders. Maar welke raamdecoratie is geschikt voor een badkamer? In deze blog geven we je enkele tips en suggesties.

Vochtbestendigheid is essentieel

In een badkamer is het vaak vochtig en nat. Na het douchen ligt er vaak nog water op de grond in de douchecabine en hangt er stoom in de badkamer. Dit vocht verspreidt zich door de hele badkamer, ook als je een ventilatiesysteem geïnstalleerd hebt. Daarom is het dus belangrijk om raamdecoratie te kiezen die vochtbestendig is. Vochtbestendigheid zorgt ervoor dat de raamdecoratie die je in je badkamer hangt zo lang mogelijk mee zal gaan. Gordijnen zijn bijvoorbeeld niet altijd een goed idee, omdat ze vocht opnemen en moeilijk te reinigen zijn. Jaloezieën zijn wel een goede optie, omdat ze vochtbestendig zijn en gemakkelijk schoon te maken.

Kies voor aluminium of kunststof jaloezieën

Binnen de categorie Topjaloezieën zijn er verschillende materialen om uit te kiezen, zoals hout, aluminium en kunststof. Voor een badkamer zijn aluminium of kunststof jaloezieën de beste keuze, omdat ze niet roesten en bestand zijn tegen vocht en schimmelvorming. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen, zodat je ze perfect kunt afstemmen op je badkamerinrichting.

Kies voor privacy én lichtinval

In een badkamer wil je natuurlijk voldoende privacy hebben, maar ook voldoende lichtinval om bijvoorbeeld je make-up aan te brengen. Daarom zijn jaloezieën met een kantelmechanisme een goede optie, omdat je zelf kunt bepalen hoeveel licht en privacy je wilt hebben. Je kunt ze dus helemaal sluiten voor volledige privacy, maar je kunt ze ook een beetje kantelen voor wat extra lichtinval. En wist je dat jaloezieën ook erg mooi kunnen zijn? Kies voor sfeervolle jaloezieën en geniet van een oogstrelende toevoeging aan je interieur!

Overweeg ook plisségordijnen

Als je geen fan bent van jaloezieën, kun je ook overwegen om plisségordijnen te gebruiken in je badkamer. Plisségordijnen zijn vochtbestendig en verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en afwerkingen. Bovendien kun je ze op verschillende manieren openen en sluiten, afhankelijk van je privacy- en lichtbehoeften.

Conclusie

In een badkamer is het belangrijk om raamdecoratie te kiezen die vochtbestendig is en gemakkelijk schoon te maken. Jaloezieën en plisségordijnen zijn allebei goede opties, omdat ze verkrijgbaar zijn in vochtbestendige materialen en je zelf kunt bepalen hoeveel privacy en lichtinval je wilt hebben. Vergeet ook niet om te kiezen voor raamdecoratie die past bij je badkamerinrichting en persoonlijke stijl.