Woon Tik
Image default
Slapen

Heerlijk slapen op het beste matras

Heerlijk slapen op het beste matras

 

Een perfecte nachtrust op het beste matras is iets waar iedereen van droomt. Wij vertellen je hoe je van die droom, werkelijkheid maakt. Lees verder en ontdek de voordelen van een comfortabel matras. Voor een perfecte nachtrust, gezonde lichaamshouding en goede basis voor een succesvolle dag.

Het kopen van matras is een belangrijke aankoop en verdient het om van tevoren goed uit te zoeken. Hoe beter jij slaapt, hoe fitter jij een succesvolle dag begint. Een goed matras helpt daar enorm bij.

3 voordelen van een goed matras

Uit onderzoek blijkt dat ruim 90 procent van de mensen een comfortabel matras de sleutel is tot een fijne nachtrust. Wij zetten de 3 belangrijkste voordelen op een rij.

Gaat snurken tegen

Het is echt waar, als je slaapt op een goed matras dan kan het snurken tegen gaan. Als je snurkt komt dat omdat de luchtwegen gedeeltelijk worden geblokkeerd tijdens je slaap. Het wordt vaak in verband gebracht met slapen op de rug, maar je matras kan ook de oorzaak zijn. Wil je snurkvrij slapen, kies dan niet voor een te hard matras. Een matras met gemiddelde hardheid wordt aanbevolen.

Goed voor je gezondheid

Een goede nachtrust zorgt voor minder stress en zorgt ervoor dat je minder snel ziek bent. Als je te weinig slaapt dan produceert je lichaam stresshormonen. Of je genoeg slaapt heeft namelijk een directe invloed op je immuunsysteem, waarbij de diepere slaapfasen een belangrijke rol spelen.

Correcte uitlijning van de wervelkolom

Een matras helpt elk deel van je lichaam natuurlijk te ondersteunen. De meeste matrassen maken gebruik van verschillende lagen schuim zoals koudschuim en traagschuim om dit te bewerkstelligen. Hierdoor wordt je rug voldoende ondersteund en kan het een goed ondersteuning zijn voor andere chronische klachten. Heb je een oud of heel zacht matras dan zorgt dit juist voor rugklachten en andere spanningen in je lichaam. De juiste uitlijning is namelijk essentieel voor een pijnvrije slaap:  het matras moet je wervelkolom de hele nacht in een rechte lijn houden. Het moet ook drukpunten verlichten en  je slaaphouding ondersteunen, wat pijn helpt voorkomen.

Op zoek naar het beste matras

Onze partner SlaapHub heeft de beste matrassen onderzocht en getest voor elke type slaper. Hierdoor zal je dan ook beter kunnen concentreren, problemen eenvoudiger kunnen oplossen en sneller nieuwe informatie kunnen opnemen. Slaap je al 1,5 uur te weinig in een nacht, dan kan je alertheid al met ruim 30% afnemen.

https://www.slaaphub.nl/wp-content/uploads/2022/03/Slaapaccessoires.jpeg