Woon Tik
Image default
Slapen

Luxe Nederlandse bedden

In Nederland worden verschillende bedden ontworpen en geproduceerd. In deze blog vergelijk ik verschillende luxe bedden. Zo kan jij gemakkelijk de juiste keuze maken. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Auping

Auping bedden zijn van Nederlands design en worden geproduceerd in Deventer. Ze hebben een collectie die bestaat uit 5 verschillende simpele bedden. Elk bed wordt met de hand gemaakt in Deventer. Een Auping bed gaat gemiddeld 8 jaar mee, zo staat vermeld op de website.

Avek

Een bed van Avek wordt wederom in Nederland geproduceerd. Bij Avek maken ze ook ruimtebesparende bedden, deze kunnen ingeklapt worden. Handig als je niet zo veel ruimte hebt. Voor twee designs hebben ze samengewerkt met ontwerper Hans Daalder, slapen in stijl. De bedden van Avek worden geproduceerd in Friesland.

Nilson

Nilson beds zijn de crème de la crème onder de bedden. Deze bedden zijn gemaakt van 100% natuurlijke materialen: massief hout als bodem, matrassen van wol, katoen en paardenhaar. Het voordeel van deze natuurlijke materialen is perfect comfort en een goede klimaatregeling. Ook deze bedden zijn van Nederlandse bodem en zijn allemaal ontworpen door verschillende topdesigners, voor ieder wat wils. Een Nilson bed gaat gemiddeld 25 jaar mee.

Conclusie

Er zijn een paar overeenkomsten tussen de bedden, maar ook grote verschillen. Zo zijn alleen de Nilson beds van 100% natuurlijke materialen. Hierdoor gaat dit bed langer mee dan de andere twee bedden. Ook zijn dit allemaal design bedden, bij Avek zijn er twee opties voor design bedden en bij Auping geen één. Als je échte luxe wil is een Nilson bed de juiste keuze.