Woon Tik
Image default
Tuin inrichting

Wat is handig bij het inrichten van je tuin?

De zomer is voorbij, maar dat geeft u genoeg tijd om aan uw tuin te werken zodat u de volgende zomer weer optimaal kan genieten van uw tuin. Hier zijn enkele tips over hoe u uw tuin kunt verbeteren, zodat gasten die langskomen zullen denken “wow”.

Hoeveel ruimte heeft u in uw tuin?

Hoeveel ruimte heeft u?

Dit is een belangrijke vraag om uzelf te stellen. Zo kunt u de mogelijkheden bekijken en kunt u keuzes maken. Veel huiseigenaren willen graag een mooi tuinhuisje laten plaatsen, maar is hier wel genoeg ruimte voor? Zodra u weet wat er allemaal past kunt u keuzes gaan maken.  

Vergeet de bloemen niet.

Bloemen zijn essentieel voor een tuin, ongeacht het seizoen. Je kunt bloemen planten die in verschillende tijden van het jaar bloeien, of je kunt bloemen planten die het hele jaar door bloeien. Als je je tuin er van de lente tot de herfst en zelfs de winter mooi uit wilt laten zien, probeer dan wat vaste planten te kweken. Dit zijn planten die elk jaar terugkomen zonder opnieuw geplant te hoeven worden. Er zijn veel soorten vaste planten verkrijgbaar bij kwekerijen en tuincentra, dus neem de tijd om te kijken welke het beste bij uw ruimte passen voordat u een keuze maakt.

Geef uw tuin een uitstraling die bij uw woning past

Stem uw tuin af op uw huis. De meesten van ons hebben een huiskleurenschema en dan is het wel het mooiste om uw tuin hierop aan te laten sluiten. Als u een huis hebt met aardetinten en veel groen, overweeg dan planten als hosta’s en varens voor uw tuin. Een wit of neutraal gekleurd huis? Probeer dan vetplanten in uw tuinontwerp te verwerken!

Een tuinhuisje met veranda zorgt ervoor dat u buiten wilt zitten en ontspannen.

Een tuinhuisje met veranda zorgt ervoor dat je zin krijgt om buiten te zitten en te ontspannen. Of je nu een barbecue houdt, van het uitzicht geniet, een boek leest of een dutje doet… Een tuinhuisje is perfect voor alle gelegenheden!

Kies een passend materiaal voor uw tuinhuisje

De keuze van het juiste materiaal voor uw tuinhuis is essentieel. Hier zijn enkele van de meest populaire opties, samen met hun voor- en nadelen:

  • Tuinhuizen van douglas hout zijn één van de meest populaire materialen voor tuinhuisjes omdat het stevig, sterk en esthetisch verantwoord is. Het vereist ook zeer weinig onderhoud omdat het niet rot of kromtrekt bij natte omstandigheden. U kunt het tuinhuisje ook altijd beitsen en een andere kleur geven.
  • Aluminium overkappingen of tuinkamers zijn erg populair. Ook deze zijn duurzaam en geven een wat modernere uitstraling. Heb je een moderne woning, dan is het zeker de moeite waard om je hier wat verder in te verdiepen.

Een paar toevoegingen kunnen een tuin direct aantrekkelijker maken.

Een paar toevoegingen kunnen uw tuin direct aantrekkelijker maken.

Als het gaat om de toevoeging van voorwerpen voor onze tuin, of ze nu functioneel of decoratief zijn, zijn er veel mogelijkheden om uit te kiezen. Ze kunnen permanent of tijdelijk zijn, duur of goedkoop, groot of klein. Misschien wilt u bijvoorbeeld een bank toevoegen, zodat u in de schaduw van uw tuin kunt genieten. Of misschien wilt u wat bloemen planten rond uw terras, zodat u uw tuin kleur kan geven en zorgen voor een fijne sfeer.

 

https://www.deoudestee.nl/