Woon Tik
Image default
Consumenteninformatie

Hoe lang gaan dakgoten meestal mee?

Een regengoot zorgt er natuurlijk voor dat regenwater wordt weggehouden van het gebouw. Daarnaast zorgt het ervoor dat de woning vrij wordt gehouden van vochtplekken en stopt het de vorming van waterplassen. Het is van belang dat een dakgoot duurzaam en stevig is om zo elke storm te doorstaan. Wanneer een dakgoot het water niet kan weerstaan, zal dit zorgen voor grote waterschade. Dit leidt uiteindelijk tot veel kosten. Maar hoe lang gaan dakgoten nu eigenlijk mee? En hoe onderhoud je een dakgoot het beste. In deze blog lees je er meer over.

Het onderhouden van de dakgoten 

Voor duurzame dakgoten is het van belang dat ze door een professional worden geplaatst. Dakgoot installatie bedrijven zijn gespecialiseerd om de dakgoten goed te monteren en zorgen ervoor dat het eindresultaat aan alle benodigde specificaties voldoet. Om ervoor te zorgen dat een dakgoot in de goede staat blijft is het van belang om regelmatig inspecties en reinigingen uit te voeren. Voor het schoonmaken van uw dakgoot in Brabant moet je bij Hendriks Vegers zijn. Hierdoor worden verstoppingen voorkomen. Tevens, wanneer er eventueel bomen rondom de woning staan is het van belang om de dakgoten vrij te houden van bladeren en takken. Er wordt tevens aangeraden om de dakgoten wekelijks te controleren of hij daadwerkelijk zijn werk nog doet. Lekkages kunnen vaak voorkomen worden zonder het hele dakgootsysteem te demonteren.

Hoe lang gaan dakgoten nu eigenlijk mee?

Vaak wordt er door het soort materiaal bepaalt hoe lang een dakgoot meegaat. Professionele dakgoten gaan standaard minimaal enkele decennia mee. Koperen dakgoten staan erom bekend dat ze rond de 50 jaar meegaan. Vinyl dakgoten daarentegen hebben een gemiddelde levensduur van 25 jaar. De meest populaire dakgoot soort is een aluminium dakgoot. Deze gaan tussen de 20 en 40 jaar mee. Uiteraard spelen de omgeving van de woning ook een grote rol. Wanneer een dakgoot zich in een droog gebied bevindt, zal er minder snel schade aan de dakgoot zijn, ten opzichte van een stormachtig gebied.

Bij een doorgezakte of roestige dakgoot is het van belang dat de dakgoot wordt vervangen. Dit geldt ook voor wanneer de dakgoot overloopt of wanneer deze begint met lekken. Zodra deze situaties zich voordoen, is het aangeraden om een professional te benaderen zodat het probleem kan worden opgelost.