Woon Tik
Image default
Consumenteninformatie

Wasmachine huren of leasen

Het begrip leasen ken je waarschijnlijk wel van het leasen van een auto. Tegenwoordig is het echter mogelijk om vele andere producten ook te leasen, zoals witgoed, cv-ketels, e-bikes en matrassen. Hieronder zetten we alles voor je op een rij voor het huren van een wasmachine.

Kan je een wasmachine leasen?

Het is tegenwoordig zeker mogelijk om een wasmachine te leasen. Dit kan heel handig zijn wanneer je een nieuwe wasmachine nodig hebt, maar hier niet direct het geld voor hebt. Met het leasen van een wasmachine ga je wel een maandelijkse verplichting aan. Het is dus wel belangrijk om een stabiel inkomen te hebben.

Waarom een wasmachine leasen?

Mensen leasen een wasmachine over het algemeen om dezelfde reden als dat ze een auto leasen: het is gemakkelijk. Je bent niet in één keer een groot bedrag kwijt en de montage en reparaties zijn vaak bij de lease inbegrepen. Het is op deze manier ook makkelijker om over te stappen naar een nieuw model wasmachine wanneer je huidige ouder wordt. Let wel dat er ook bepaalde voorwaarden aan het leasen zitten, zoals een minimale looptijd van het contract.

Wat kost het om een wasmachine te leasen?

De prijzen voor een lease wasmachine lopen uiteen. Bij sommigen kan het al vanaf €12,- per maand, bij andere aanbieders kan het oplopen tot €50,- per maand. Je kan dus al heel voordelig starten. Kijk wel goed wat allemaal inbegrepen is bij de verschillende leasecontracten.

Voordelen wasmachine leasen

Het leasen van een wasmachine heeft enkele voordelen. Zo heb je hierbij geen risico op onverwachte kosten, bijvoorbeeld als de wasmachine stuk gaat. De reparatie zit vaak bij het contract inbegrepen. Daarnaast hoef je geen grote investering te doen. Nieuwere wasmachines zijn daarnaast vaak zuiniger dan oudere modellen. Door het leasen van de wasmachine krijg je vaak een nieuwer model, wat flink in de energiekosten kan schelen.

Is een wasmachine leasen voordelig?

Echter, na verloop van tijd is leasen altijd duurder dan kopen. Zo betaal je bijvoorbeeld €15,- per maand voor een minimum van 3 jaar voor een bepaalde wasmachine waarvan de nieuwprijs €339,- is. De huur is hierbij in totaal dus €201,- duurder. Hierbij ga je er natuurlijk wel vanuit dat de wasmachine niet kapotgaat. Of je een wasmachine gaat leasen of kopen is dus afhankelijk van verschillende factoren. Denk goed na over wat past bij jouw situatie.

https://www.skala.nl/