Woon Tik
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Haal alles uit je terras met een lamellen overkapping

Zit jij graag zoveel mogelijk buiten en ben je opzoek naar een nieuwe overkapping voor je favoriete plek in huis? Dan zijn lamellen overkappingen een perfecte oplossing. Terrasoverkappingen zijn over het algemeen vaak ofwel gesloten ofwel open. Bij een lamellen overkapping is dat net even anders, deze biedt het namelijk allebei! Deze overkapping staat je toe om het hele jaar door van je terras of balkon te genieten. Het dak, meestal gemaakt van aluminium of hout bestaat uit verschillende aan elkaar gekoppelde lamellen. Je kunt de lamellen inschakelen op een stand naar keuze en kunnen zelfs 160° om hun eigen as draaien.

Eindeloze mogelijkheden

Met een lamellen overkapping kun je in een handomdraai de stand van de de lamellen veranderen om zo meer zon binnen te laten of juist bij een plotse regenbui kun je de lamellen eenvoudig op een gesloten en waterdichte stand zetten. En sommige lamellen overkappingen bieden zelfs de mogelijkheid om het lamellendak helemaal aan de kant te schuiven. Zodat je helemaal buiten zit. Personaliseer je lamellen overkapping verder om jouw buitenruimte zo te perfectioneren. Voeg bijvoorbeeld dimbare led-strips aan je lamellen overkapping toe. Zo geniet je ook na zonsondergang nog van een heerlijke sfeer op jouw terras. Of voeg extra glazen schuifwanden toe, zodat je zelfs bij koud weer een buitenruimte met een aangename temperatuur hebt.  Wil je meer privacy creëren? Dan kun je Louvre panelen of screens toevoegen. Deze bieden zelfs bij een sterke zon schaduw, en houden een laagstaande zon tegen. 

Voordelen van een terrasoverkapping met lamellen

Dankzij het minimalistische ontwerp van een terrasoverkapping met lamellen, komt de overkapping bij elke woningstijl en tuin wel tot zijn recht. Het oogt bovendien erg esthetisch en uniek. Je kunt maximaal profiteren van je tuin of terras met deze terrasoverkapping zonder te investeren in een veranda. Daardoor is deze overkapping een perfect en bovendien goedkoper alternatief. Want zo hoeft er geen verbouwingen aan te pas te komen. Richt je nieuwe buitenkamer naar wens in en kies de kleur die bij jouw interieur past. Ga voor een volledig waterdichte sluiting voor extra comfort tijdens een regenbui. Naast dat je de hoeveelheid binnenvallend licht zelf kunt regelen, kun je dat ook met de wind zelf regelen. Je zit zelfs met een stevige wind nog lekker ongestoord buiten. De overkapping leent zich daardoor tot elk weertype. Zo zit je op warme zomerdagen in de schaduw terwijl je tegelijk ook van de blauwe lucht kan genieten!