Woon Tik
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Zonwering door middel van folie voor de ramen

Zonwering is een belangrijk aspect van elk gebouw, zowel om de temperatuur binnen te regelen als om de interieurelementen te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Er zijn verschillende methoden voor zonwering, maar het gebruik van folies voor de ramen is een effectieve en populaire keuze. In dit artikel zullen we bespreken wat folies voor ramen zijn en hoe ze werken als zonwering.

 

Wat zijn folies voor ramen?

Folies voor ramen zijn een dunne laag van materiaal, meestal gemaakt van polyester, die op het glas van ramen wordt aangebracht om de hoeveelheid zonlicht die het gebouw binnenkomt te verminderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende tinten en kunnen worden aangebracht aan de binnen- of buitenkant van het raam. Je kunt op de website van SCS zonwering diverse opties bekijken.

 

Hoe werken folies voor ramen als zonwering?

Folies voor ramen werken door het zonlicht dat door het glas komt te verminderen. Ze verminderen de hoeveelheid zonlicht en warmte die in een kamer komt en helpen zo om de temperatuur binnen te regelen. Dit kan vooral nuttig zijn in de zomermaanden, wanneer de hitte van de zon kan leiden tot hoge energierekeningen en oncomfortabele werkomstandigheden.

 

Soorten folies voor ramen

Er zijn verschillende soorten folies voor ramen beschikbaar, afhankelijk van de gewenste functies en het type glas. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

 

  • Reflecterende folie: Deze folie bevat een laagje metaal dat het zonlicht weerkaatst voordat het het gebouw binnenkomt. Dit kan helpen om de hoeveelheid warmte die in een kamer komt te verminderen en de energierekening te verlagen.

 

  • Getinte folie: Getinte folie bevat een kleur die het zonlicht absorbeert voordat het het gebouw binnenkomt. Dit kan helpen om de temperatuur binnen te regelen en tegelijkertijd te voorkomen dat schadelijke UV-stralen het interieur beschadigen.

 

  • Decoratieve folie: Deze folies zijn ontworpen om esthetische waarde toe te voegen aan het gebouw terwijl ze ook fungeren als zonwering. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende patronen en kleuren om te passen bij de stijl van het gebouw.

 

Voordelen van folies voor ramen als zonwering

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van folies voor ramen als zonwering. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 

  • Vermindert de hoeveelheid warmte die het gebouw binnenkomt en regelt de temperatuur binnen

 

  • Beschermt het interieur tegen schadelijke UV-stralen die kunnen leiden tot vervaging en verkleuring van meubels, vloeren en wandbekleding

 

  • Verlaagt de energierekening door de noodzaak van airconditioning en verwarming te verminderen

 

  • Verbeterde privacy en esthetische waarde door de beschikbare getinte of decoratieve folies