Woon Tik
Image default
Raamdecoratie en zonwering

Zonnescreens als zonwering

Een zonnescreen als zonwering is een goed idee wanneer je op zoek bent naar een soort zonwering dat zeer doeltreffend en compact is. Zonnescreens werden in de afgelopen jaren steeds populairder in Nederland en België, met als gevolg dat er nu jaarlijks gedurende de zomermaanden een run aan het ontstaan is!

Screens zijn er in de meest uiteenlopende soorten en maten, maar de screens die je vooral zult tegenkomen zijn de standaard screens en zip screens. Tussen deze twee soorten zit er een prijsverschil, maar daarnaast zijn ze ook allebei inzetbaar op verschillende plekken. Waar standaard screens vooral worden ingezet op plekken met weinig wind, worden zipscreens ingezet op plaatsen met meer wind, waardoor ze ook voorzien zijn van een zwaarder systeem.

Zonnescreens buiten en binnen

Dat er verschillende soorten bestaan is inmiddels wel duidelijk, maar wist je al dat er zowel binnen als buiten zonnescreens bestaan? Online zul je voornamelijk zonnescreens voor buiten vinden en dit is ook niet zo heel gek, omdat je bij screens voor binnen voornamelijk uitkomt bij rolgordijnen/duo-rolgordijnen en andere soorten binnenzonwering.

Hoe goed houden buiten screens de zon buiten?

Screens zijn ervoor ontworpen om de zon buiten te houden, of in elk geval de lichtinval te verminderen. Er bestaan verschillende soorten screendoek, die een verschillende hoeveelheid licht doorlaten. Daarnaast heb je ook nog buiten screens die verduisterend zijn. Een groot voordeel aan screens is juist dat ze het licht tegenhouden, maar het daarnaast nog wel gewoon mogelijk is om naar buiten te kijken.

Buiten screens zorgen dus voor meer privacy en daarnaast zorgen ze er natuurlijk ook gewoon voor dat het zonlicht en de schadelijke uv-stralen worden tegengehouden.

Zonnescreens buiten kopen

Zonnescreens buiten kun je het beste online kopen, althans, wanneer je een beetje handig met klussen! Het is namelijk zo, dat je met het online kopen van je nieuwe screens tot wel 30% kan besparen op de kosten van de screens en daarna ook nog op de montagekosten wanneer je besluit om ze ook nog eens zelf te monteren!

Al met al is het dus gewoon mogelijk om een paar honderd euro te besparen op de aanschaf van screens door ze simpelweg online te kopen en zelf te monteren. Ideaal toch?  Wil jij screens kopen? Bekijk dan het aanbod bij zonweringbestellen.nl. Dit is namelijk de goedkoopste online met de beste merken!

Screen of zipscreen

Een screen of zipscreen kopen en weet je de verschillen niet? Het verschil zit hem in de windvastigheid. Zo zijn zipscreens doordat er gebruik wordt gemaakt van een ritssysteem een stuk steviger en houden ze bijvoorbeeld het screendoek beter op zijn plaats, ideaal wanneer het screen wordt geplaatst op een plek met veel wind!

Gewone screens zijn vooral geschikt op plaatsen met weinig wind, hier is dan een zipscreen weer te zwaar voor en vooral te duur, tenzij je dat natuurlijk wilt!