Woon Tik
Image default
Doe-het-zelf

Wat doen als je geen reclame in je brievenbus wilt ontvangen?

Wekelijks worden we in Nederland overladen met reclamefolders en krantjes. Voor de ene persoon een leuke bijkomstigheid. Voor de ander een doorn in het oog. Voor die mensen die liever geen reclame in de brievenbus willen ontvangen, zijn er speciale brievenbusstickers verkrijgbaar. Deze kun je onder andere kopen bij Brievenbuswebshop.

Waarom reclamepost leuk is

Reclame in de brievenbus, er zijn veel mensen die er naar uitkijken! Even lekker ontspannen op de bank of aan tafel met de folders waarin de laatste aanbiedingen van de lokale winkels staan. Als je serieus die aanbiedingen bekijkt, kun je wekelijk behoorlijk wat geld op je aankopen besparen. Maar het vergt wel wat uitzoekwerk. Bovendien moet je in die situaties misschien wel vier supermarkten bezoeken, waarbij je er anders maar eentje bezoekt. Tegenwoordig is iedereen druk, en verdwijnt die stapel reclamefolders en kranten vaak zo de papierbak in. Zonde wat in dat geval heeft de adverteerder voor niks betaald ook voor het milieu is het natuurlijk beter als we geen folders verspreiden. Dus voor de mensen die liever geen folders meer in de brievenbus ontvangen, zijn er speciale brievenbusstickers bedacht waarmee je kunt aangeven wat je wel en wat je niet in je bus wilt ontvangen.

Ja/nee sticker

De Ja/nee sticker, we noemen hem even zo. Maar hij heeft meerdere variaties. Zo kun je dus kiezen voor de ja nee sticker, waarbij je dus wel ongeadresseerde kranten wilt blijven ontvangen, maar geen folders. Je hebt de nee/nee sticker waarmee je aangeeft zowel geen folders als krantjes te willen ontvangen. En tot slot heb je de Ja/ja sticker, want in sommige steden werkt alles net weer even anders en moet je juist een ja sticker op je brievenbusklep plakken als je wel reclame en kranten wilt ontvangen. Het lijkt een beetje rommelig misschien, maar de bezorger kan van een afstand jouw wensen al lezen en dat is natuurlijk wel zo fijn. Natuurlijk zal hij de eerste 1 of 2 weken nog jou folders mee hebben, maar daarna wordt dat in het systeem geregistreerd en zul je met zo’n sticker dus geen reclame en kranten meer ontvangen. De brievenbussticker is onder andere te koop bij Brievenbuswebshop.nl